Digital Defence ondersteunt bedrijven, organisaties en burgers bij complexe juridische uitdagingen rond privacy en security. Het kantoor is opgericht door Ot van Daalen.

Ot2015Ot is advocaat op het gebied van privacy en security. In 2009 richtte hij de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom opnieuw op. Daar was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van wetgeving op het gebied van privacy en internetvrijheid. Hij onderscheidt zich als advocaat door zijn kennis van technologie (hij is programmeur geweest) en zijn ruime ervaring met public affairs en communicatie. Nu zet hij die unieke ervaring in om bedrijven, organisaties en burgers te ondersteunen, in de rechtszaal maar ook in de politiek en de media.

Naast zijn werk als advocaat is Ot van Daalen privacy-docent en onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij bestuurslid van de Europese burgerrechtenorganisatie EDRI en lid van de Raad van Advies van het SIDN Fonds. Ot is lid van de Vereniging Privacy Recht en de Vereniging voor Media- en Communicatierecht. Voordat hij Bits of Freedom oprichtte werkte hij jarenlang in de top van de commerciële advocatuur bij De Brauw Blackstone Westbroek, onder meer voor de high-tech en de telecomsector. Ot heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en Columbia University in New York. Hij is een ervaren spreker en treedt geregeld als expert op in de media.

Samenwerking

Digital Defence heeft een breed netwerk in de advocatuur, de securitywereld en de wetenschap. Waar nodig werkt Digital Defence samen met andere experts.

Digital Defence maakt altijd duidelijke afspraken over de prijs en hanteert een gereduceerd tarief voor NGO’s, startups en bijzondere zaken. Het is mogelijk om een vast bedrag af te spreken of een abonnement af te nemen.

Zaken met een publiek belang behandelt het kantoor pro bono en waar nodig helpt Digital Defence financiering aan te trekken. Meer informatie over de tarieven is hier te vinden.

IT-infrastructuur

Digital Defence streeft ernaar waar mogelijk vrije software te gebruiken en haar IT-infrastructuur in eigen beheer te hebben. Zo waarborgt ze haar onafhankelijkheid en de privacy en security van haar cliënten.